Producătorul Marlboro și L&M anunță că va părăsi piața din Rusia. Nu se va întâmpla însă prea curând

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața mondială a tutunului, Philip Morris International – producătorul de mărci populare de țigări L&M și Marlboro și sisteme de încălzire a tutunului fără fum Iqos – va părăsi Rusia, dar nu imediat.

Într-un interviu acordat Bloomberg, directorul general al companiei, Jacek Olchak, a anunțat că  lichidarea afacerii este un „proces destul de complicat”, compania urmând să o poată finaliza până la sfârșitul anului.

Olchak a adăugat că piața rusă pentru Philip Morris este a șaptea ca mărime, iar ponderea produselor companiei de tutun pe piața rusă este de 27%. PMI a declarat în martie că va suspenda investițiile în Rusia și va reduce producția în țară, din cauza războiului din Ucraina.

PMI este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața mondială a tutunului: compania produce Marlboro, L&M, Parlament și alte țigări, sisteme de încălzire a tutunului Iqos și sisteme alternative de livrare a nicotinei.

În 2020, Philip Morris a fost cel mai mare contribuabil din Rusia și a plătit 4,8 miliarde de dolari la bugetul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...