Prof. dr. Adrian Streinu: Un simptom nou în infecția cu tulpina Omicron: faringita, senzația de nisip în gât

În principiu, simptomele asociate infectării cu Omicron nu sunt diferite de cele provocate de varianta Delta, dar mai nou acum apare și senzația de ”nisip în gât”, ca și când am face o faringită, spune prof. dr. Adrian Streinu-Cercel.

În legătură cu un prim pacient diagnosticat, medicul Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, spune, că, pe lângă alte simptome, acesta acuza o senzație de zgârietură în gât, fără dureri în gât.

Încă din 18 noiembrie, când medicul Coetzee a avut primele bănuieli despre noua tulpină, spunea că observă simptome neobișnuite  până acum: oboseală, cefalee, dar și mâncărimi în gât, răceală ușoară”, la pacienți tineri și nu la vârstnici.

Aceasta variantă nu a necesitat spitalizarea imediată a pacienților.  Sunt simptome care parțial coincid cu cele provocate de varianta Delta. De fapt, tocmai apariția unor simptome noi, ”ciudate, a fost și primul indiciu că este vorba de o altă variantă, diferită de Delta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...