Prof. dr. Alexandru Rafila: „Nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”

Prof. dr. Alexandru Rafila, care a primit aviz favorabil pentru portofoliul de ministru al Sănătății în comisiile de specialitate din Parlament, subliniază că, în contextul epidemiei Covid, „nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil”, limitând astfel o parte din deciziile luate de dr. Raed Arafat.

Ministerul Sănătății a fost puțin implicat. Au mai fost instituții din subordinea ministerului care au fost implicate, dar Ministerul Sănătății este responsabil până la urmă. Așa scrie în hotărârea de Guvern. Eu cred că se poate discuta și sunt convins că atât doctorul Arafat, cât și ministrul Administrației și Internelor, cât și primul ministru vor fi garanții unei desfășurări normale, fiziologice, a unei colaborări în care cei care iau deciziile și au și responsabilitatea lor trebuie să fie, în mod evident, oamenii din Ministerul Sănătății, structurile Ministerului Sănătății.

Nu se poate ca alte structuri să ia decizia și Ministerul Sănătății să fie responsabil. Chestiunea asta nu se poate. Cel puțin eu nu o accept și e foarte clar că nu pot să accept o astfel de soluție. Dânșii, în ceea ce privește mutarea pacienților din diverse locuri, transportul, pregătirea unităților de primiri urgențe, tot respectul și aprecierea pentru ceea ce fac sau au făcut, dar politica de sănătate publică trebuie făcută de Ministerul Sănătății”, a precizat prof. Rafila.

Acesta a mai declarat că „nu este atributul DSU să reglementeze modul de funcționare a sistemului de sănătate”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...