Prof. dr. Emanoil Ceaușu: „Dăm frâu liber pandemiei” fără izolare și vaccinare! Prof. dr. Alexandru Rafila: „Nu mai putem trece peste opiniile specialiștilor”

Prof. dr. Emanoil Ceaușu, medic primar boli infecțioase și tropicale, spune că „este strict necesară carantinarea Bucureștiului cu tot cu zonele limitrofe. Dar astfel de măsuri se impun după patru criterii: politic, economic și medical”, citat de Adevărul.

Specialistul este categoric în privința măsurilor: „această pandemie se combate prin două metode principale: izolarea și vaccinarea. Noi nu avem nici vaccinare îndeajuns, dar nu avem nici izolare. Practic, dăm frâu liber pandemiei”.

La rândul său, prof. dr. Alexandru Rafila, șeful dispciplinei Microbiologie al UMF ”Carol Davila” și șeful Laboratorului Institutului  Național ”Matei Balș”, subliniază că propunerea experților din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică de instituire a lockdown-ului pentru București trebuia ascultată.

Este momentul ca deciziile să fie bazate pe profesionişti din sănătate. Ne găsim într-o situaţie de criză majoră şi nu mai putem să trecem peste opinia specialiştilor din sănătate. Am ajuns la înmulţirea numărului de cazuri în cursul acestei veri şi în cursul toamnei pentru că s-a trecut peste opinia profesioniştilor din sănătate”, a spus profesorul Alexandru Rafila. 

La sfârșitul săptămânii trecute, INSP a propus carantinarea Bucureștiului și a județului Ilfov, dar Comitetul Tehnico-Științific nu a fost de acord cu această măsură.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole