Prof. univ. Daniel Mureșan: Vaccinarea anti Covid-19 în sarcină sau în timpul alăptării pentru protejarea mamei și copilului!

Vaccinarea împotriva COVID-19 în sarcină sau în timpul alăptării este recomandată de Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România (SOGR).

Vaccinarea este o procedură care salvează vieți, care ne ferește de forme grave și care contribuie la nașterea unui copil sănătos!Femeile se pot vaccina dinainte de a fi gravide, în timpul sarcinii, încă din primul trimestru al sarcinii, dar și în lăuzie. Infecția sarcinii este mai periculoasă, ca manifestare, decât în afara acesteia”, transmite prof. univ dr. Daniel Mureșan, președintele SOGR, într-un material video realizat de Biroul OMS România, Facebook RO Vaccinare.

SOGR transmite că ”vaccinarea împotriva COVID-19 în sarcină sau în timpul alăptării este recomandată ca singura intervenție eficientă, care reduce riscurile îmbolnăvirii și pe cele asociate trecerii prin boală (complicații pentru mamă și copil, risc de naștere prematură, de admisie în terapie intensivă, risc de deces). Vaccinează-te, alege cel mai sănătos lucru pentru tine și pentru copilul tău!”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole