Prof. univ. Viorel Jinga: Examenul de admitere la UMF ”Carol Davila” s-a desfășurat absolut normal

Rectorul UMF ”Carol Davila”, prof. univ. dr. Viorel Jinga a precizat că examenul de admitere la această instituție de învățământ superior s-a desfășurat ”normal” și că se vor păstra Biologia, Fizica şi Chimia  la sesiunea de anul viitor”.

„Totul a mers fluent, au intrat la timp candidaţii şi nu a fost nicio problemă care să le creeze disconfort înainte de examen. (…) În acest an lucrurile s-au desfăşurat absolut normal”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga.

La sesiunea de admitere din acest an concurenţa a fost mai mare comparativ cu anul trecut. Examenul a constat într-un test grilă, cu 100 de întrebări, şi s-au păstrat problemele de Fizică şi Chimie.

„În Universitatea de Medicină şi Farmacie ‘Carol Davila’ din Bucureşti concurenţa a fost, din nou, şi mai mare ca anul trecut, s-au înscris cu 70 de candidaţi mai mulţi decât anul trecut şi cu 171 faţă de anul anterior. La Medicină, pe cele 718 locuri s-au înscris 2.405 candidaţi; la Stomatologie, pe 250 de locuri s-au înscris 552 de candidaţi; concurenţă foarte mare şi la Asistenţă medicală, sunt aproape trei pe loc, ceea ce ne determină ca după ce vom avea evaluarea ARACIS din acest an să cerem creşterea numărului de locuri, pentru că e bine ca asistentele medicale să fie pregătite într-un mediu universitar”, a precizat  rectorul UMF.

În schimb, în continuare, la ”Farmacie”, concurenţa este mică, aşa cum a fost şi în 2021. Prof. Jinga spune că  domeniu ar trebui să aibă o popularizare mai mare.

De asemenea, prof. Jinga a mai precizat că la examen s-au păstrat Fizica și Chimia.
„Am menţinut şi Fizica, şi Chimia, deşi alte universităţi din ţară au mai scos Fizica. Este foarte important ca acei viitori studenţi care au făcut Fizică şi chiar sunt olimpici – la nivel nu naţional, dar la nivel judeţean -, sunt foarte bine pregătiţi, şi am avut ulterior o evoluţie formidabilă la aceştia care au avut Fizică la admitere. Suntem conservatori, vom păstra atât Biologia, Fizica şi Chimia şi pentru admiterile de anul viitor”, a explicat rectorul UMF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Rezultatul anchetei: UMB-ul a săpat un drum la jumătate de metru...

Rezultatele primei etape a anchetei desfășurate în urma tragicului incident de miercuri spre joi, în care patru persoane au murit și alte cinci au...