Profesoară de la Liceul de Arte din Focşani propusă inspector şcolar, deşi pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev

O profesoară de la Liceul de Arte din Focşani a fost propusă inspector şcolar pentru Arte, deşi în urmă cu trei ani ea a fost implicată într-un scandal de proporţii, după ce pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev din liceu.

Inclusiv ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a reacţionat în acest caz.

Eu nu voi aviza această propunere pentru acest candidat. Eu ca ministru nu avizez această propunere. Am cerut deja să formuleze o altă propunere, care să corespundă atât din perspectiva competenţei, cât şi perspectiva eticii şi integrităţii”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ca urmare a controverselor, profesoara a adresat miercuri Inspectoratului Şcolar o cerere de retragere a acordului depus pentru detaşarea pe funcţia de inspector şcolar.

Doamna profesor este expert în Corpul Naţional al Experţilor în Management Educaţional (cerinţă obligatorie pentru numirea în funcţia de inspector şcolar)  şi nu s-au înregistrat alte acorduri de detaşare în interesul învăţământului pentru această funcţie depuse la ISJ Vrancea”, indică autorităţile.

Numirea e controversată, în condiţiile în care Diana Tăicuţu a fost implicată într-un scandal în 2018. La acel moment, ea era director la Liceul de Arte, iar pe internet au apărut fotografii care o înfăţişau în ipostaze tandre alături de un elev al liceului. În urma scandalului respectiv, ea şi-a dat demisia din funcţia de director.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri la Digi 24 că nominalizarea acesteia ca inspector şcolar a fost deja respinsă de Minister.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole