Profesoară protejată de clanul Bădălău, trimisă în judecată pentru fraudarea Bacalaureatului, numită director de școală!

În urmă cu șapte ani, la Giurgiu izbucnea un scandal legat de fraudarea examenului de Bacalaureat. În acest caz erau implicate soția și fiica actualului candidat PSD la Primăria Roata, Marin Constantin, familia Marin fiind printre protejatele lui Niculae Bădălău.

Cele două sunt acum trimise în judecată pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu și trafic de influență, rechizitoriul procurorilor ce au instrumentat acest caz arătând clar implicarea lor în fraudarea examenului din 2013.

Cu toate că despre acest caz se știa de ani de zile, Romica Marin (soția candidatului PSD la Primăria Roata, Constantin Marin) a fost ”recompensată” de conducerea PSD Giurgiu – mai exact, de Bădălău, care încă ”era la butoane” în perioada guvernării PSD – cu postul de director al Școlii nr. 2 Cartojani, din comuna Roata, fără ca nimeni să țin cont de dosarul în care aceasta este inculpată.

Grație lui Bădălău, protecția de care beneficiază familia Marin ajunge la nivel înalt – la directori importanți din Ministerul Edicaiei, astfel că Ministerul ”închide ochii” la situația Romicăi Marin, care continuă să ocupe postul de director de școală.

Nici fiica lui Constantin Marin nu este ”imaculată”, fiind implicată într-un alt dosar, de fraudă în asigurări, dosar mușamalizată de tatăl său, cu același larg concurs al lui Bădălău.

Dacă acesta este educația pe care a dat-o propriului copil, ne întrebăm oare ce educație poate da – în calitate de profesor și director – Romica Marin elevilor săi?

Cât de moral este ca o astfel de persoană – al cărei proces este programat în câteva zile – să ocupe un post de director de școală?

În aceste condiții, nu ar mai trebui să mire pe nimeni de ce, an de an, județul Giurgiu este pe ultimul loc în țară la toate examenele naționale…

Mai multe articole...

Cele mai citite articole