Atac terorist la Paris. Un adolescent a decapitat un profesor și apoi a fost împușcat de poliție

Un tânăr de origine cecenă, a decapitat un profesor de istorie dintr-o suburbie a Parisului. Atacatorul a fost împușcat ulterior de poliție, iar autoritățile au catalogat atacul ca fiind de natură teroristă.

Un adolescent care striga „Allahu Akbar” pe străzile suburbiei Conflans-Saint-Honorine, situat la câțiva kilometri de Paris, a fost împușcat de poliția franceză, după ce ar fi decapitat un profesor de istorie și s-a lăudat cu fapta sa pe rețelele de socializare.

Despre victimă s-a spus că ar fi fost un profesor de istorie de gimnaziu care i-a înfuriat pe părinții elevilor săi după ce le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed, în timpul unei ore în care a vorbit despre libertatea de exprimare.

Atacatorul, a cărui identitate nu a fost stabilită oficial, dar surse din anchetă citate de Le Parisien spun că este un tânăr de 18 ani, de origine cecenă, a fost împușcat mortal de polițiștii care încercau să-l aresteze după ce l-au văzut pe stradă cu un cuțit în mână.

Presa franceză scrie că tânărul suspectat de acte de terorism, s-a născut în Moscova și locuia cu familia în oraș. El avea legături cu școala la care preda profesorul, dar nu a fost precizată natura exactă a acestor legături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...