Profesor universitar Alina Bârgăoanu despre ce se află în joc, în contextul vaccinării

Campania de vaccinare a fost afectată, cel puțin la început, de neîncrederea populației în instituțiile statului, dar și de competiția internă între acestea, spune decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, Alina Bârgăoanu.

Profesorul universitar Alina Bârgăoanu recomandă acum autorităților să fie modeste și să evite proclamarea de pe acum, a succesului campaniei,  înainte ca ultima persoană să fie imunizată:

Eu cred că trebuie evitată abordarea triumfalistă, cred că trebuie evitată anunțarea victoriilor parțiale. Părere mea că succcesul campaniei de vaccinare va putea fi declarat atunci când ultima persoană va fi vaccinată în condiții de siguranță în România”, a spus Alina Bârgăoanu pentru Europa FM.

Care sunt mizele

Decanul Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA atrage atenția că mizele campaniei de vaccinare împotriva Covid sunt uriașe, iar de succesul imunizării colective depinde inclusiv felul în care va putea statul să acționeze mai departe:

„În joc e oprirea pandemiei, în joc este sănătatea populației, legată de încrederea în vaccinare, dar cred că miza finală, de care toți cei care se ocupă de campania de vaccinare ar trebui să fie conștienți, este această încredere în capacitatea statului român de a implementa un proiect național de o asemenea anvergură. În funcție de nivelul de încredere care se va acumula în România în contextul acestui subiect, va depinde foarte mult gestionarea perioadei post-pandemice.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

CIA: Zelensky a deturnat bani din finanţarea americană

Jurnalistul Seymour Hersh susţine cã oficialii ucraineni sunt „în competiție pentru a înființa companii-paravan pentru tranzacții de export cu comercianți privați de arme”. Regimul Zelensky...