Profesorii nu renunță la grevă. Ce ofertă le-a făcut Guvernul

Sindicatele din educație spun că Guvernul le-a făcut o ofertă de creștere, dar nu a avansat și o dată concretă. Până atunci, greva de luni rămâne valabilă, deși Ciolacu vrea „copiii în clase, nu pe stradă”.

Simion  Hăncescu a declarat că, la ieșirea de la negocieri, Guvernul a promis o creștere de 8% a salariilor, dar nu a fost înaintată o dată concretă.

„Probabil de la 1 iunie cresc salariile cu 8%. Intuim, nu suntem siguri. Încă nu am stabilit ce vom face, dar mâine greva o să aibă loc, iar pentru a stopa o astfel de acțiune, greviștii trebuie să primească o soluție credibilă. Noi le punem la dispoziție comunicatul, iar membrii de sindicat vor lua o decizie. Pe această ofertă, greva continua. Nu noi ne-am dorit-o, e un cumul de situații, totul depinde de Guvern. Cum stipulează și legea, pe perioada grevei nu vor fi plătiți, iar profesorii și au asumat acest lucru. Vorbim de 150.000 de cadre didactice și aproape 70.000 – personal auxiliar”, a declarat liderul sindical.

Marcel Ciolacu, la discuțiile cu sindicaliștii din educație: Haideți să ținem copiii în clase, nu pe străzi.

Marcel Ciolacu, preznet la discuțiile cu reperezentanții sindicaliștilor din învățământ, a transmis un mesaj clar celor care vor greva generală de luni.

„De când am venit la guvernare în această coaliție s-au făcut două creșteri salariale. Doi ani de zile nu s-a dat niciun leu. Vă asigur că educația va fi prioritatea nr 1 în următorul guvern. Asta se va regăsi inclusiv în programul de guvernare. Vreau să închidem Anexa 8. Vreau bonusuri pentru debutanți și pentru profesorii care predau in zone defavorizate.

Vreau un calendar mai strâns pentru legea salarizării, la 1 sept să fie deja în Parlament. Și vreau ca profesorii să fie prima categorie cărora să le crească salariile.

Haideți să ținem copiii în clase, nu pe străzi. Și noi să continuăm dialogul”, a spus Marcel Ciolacu.

Reprezentanții Guvernului au propus stimulente financiare pentru debutanți si cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate in zone defavorizate. 

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu s-au întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanții sindicatelor din Educație, pentru a continua dialogul pentru rezolvarea problemelor semnalate în cadrul sistemului de învățământ.  
Reprezentanții Guvernului au propus stimulente financiare pentru debutanți si cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate in zone defavorizate. 
Totodată, Guvernul si-a menținut angajamentul de a majora salariile pana la maximul grilei  personalului nedidactic inclus Anexa 8, in completarea aplicării Legii salarizării nr. 153. Aceasta măsura, care vizează cresterea veniturilor, va fi extinsă si pentru celelalte categorii de salariați din Anexa 8.


Guvernul isi asumă ca Educația să continue a fi prioritatea numărul unu în îndeplinirea obiectivelor  prin programul de guvernare si in eliminarea inechităților din legea salarizării.
In acest sens, va fi asumat un calendar astfel încât pana la data de 15 iulie la nivelul Ministerului Muncii sa fie finalizat proiectul noii legi a salarizarii, pentru a putea demara dialogul cu partenerii sociali, astfel încât, la 1 Septembrie a.c. sa poata fi înaintat Parlamentului Romaniei pentru aprobare.


Guvernul va continua dialogul cu reprezentantii sindicatelor din educatie, pentru definitivarea pachetului legislativ, care va oferi  garanțiile ca Educatia rămâne prioritate pentru actuala coaliție de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...