Profesorul care a făcut avansuri unei eleve este cercetat penal

Profesorul din Piatra Neamț care a cerut poze nud unei eleve este anchetat penal după ce poliția a deschis o anchetă ca urmare a dezvăluirilor apărute în presă.

„În urma apariţiei în spaţiul online a unor conversaţii dintre o elevă şi un cadru didactic al unei instituţii de învăţământ, din Piatra-Neamţ, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Piatra-Neamţ s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetări în vederea stabilirii, cu exactitate, a situaţiei de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de hărţuire sexuală, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamţ. Cadrul didactic a fost audiat în această dimineaţă”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Și conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Neamţ a solicitat Consiliului de Administraţie al liceului să declanşeze o anchetă.  

Un profesor de liceu din Piatra Neamț care predă matematică i-a cerut unei eleve poze nud cu ea. Adolescenta a reclamat incidentul și a cerut transferul din liceu.

Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul(…)O poză incendiară ar mai înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani”, sunt mesajele trimise de profesor către elevă.

Cazul a fost dezvăluit într-un material realizat de Rise Project. Tânăra eleva a reclamat situația la directoare după care a cerut să fie transferată în alt liceu. După ce cazul a fost făcut public, Inspectoratul Școlar Neamț a anunțat că a început o anchetă.

Profesorul nu s-a oprit aici și după ce a aflat de reclamația făcută de fată acesta a început să-i adreseze injurii.

„Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, i-a spus el într-un mesaj.

Directorul adjunct al liceului a spus că incidentul nu este problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului.

Reacția ministrului Educației

Profesorul din Piatra Neamț este cercetat discipinar, iar directoarea adjunctă a liceului a fost demisă.

„La modul general toleranță zero pentru astfel de comportamente. Din discuția pe care am avut-o în această seară cu inspectorul general, i-a fost cerută demisia doamnei director adjunct care a încercat să-i ia apărarea acestui cadru didactic. Demisia produce efecte încă de astăzi. Doamna director adjunct Mihaela Satman, care nu a considerat că este o problemă destul de gravă nu mai este director adjunct. (…) I-a făcut o vină elevei că s-a înscris la clasa de mecanică, este inadmisibil să faci o vină unnuielev că s-a înscris la o anuită clasă”, a spus ministrul Cîmpeanu, la Digi24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...