Prognoza meteo: Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a publicat, marți, estimările meteo pentru următoarele patru săptămâni. Acestea sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată.

Pentru săptămâna 6 – 13 septembrie, specialiștii estimează valori termice mai mici decât normalul perioadei în toată țara. Totuși, abaterea termică negativă va fi ceva mai accentuată în regiunile extracarpatice. Va ploua ceva mai puțin decât în mod obișnuit în această perioadă, mai ales în zonele montane.

În perioada 13 – 20 septembrie, valorile medii vor fi în jurul specificului perioadei, posibil ușor mai ridicate în sud-vest. Regimul pluviometric se va înscrie în normalul perioadei, cu o tendință ușor deficitară, local, în jumătatea estică a țării.

Pentru intervalul 20 – 27 septembrie, meteorologii vorbesc despre valori apropiate de specificul perioadei în întreaga țară. Cantitățile de precipitații se vor înscrie în normalul perioadei, cu posibilitatea unui ușor excedent, local.

În ultima săptămână din interval, 27 septembrie – 4 octombrie, temperaturile vor fi sub normalul perioadei, în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice. Cantitățile de precipitații estimate vor fi local deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest apropiate de cele normale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...