Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele zile: Temperaturi de primăvară

Ziua de duminică aduce vreme caldă pentru final de ianuarie, dar și un vânt intens în majoritatea zonelor. La munte mai vin ceva ninsori, iar pe creste o să fie viscol puternic.

În sud se anunță o zi destul de însorită; în rest apare puțină lapoviță, iar maximele pleacă de la zero grade în depresiuni și ating 10 grade în ținuturile sudice.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim atmosferă schimbătoare, vânt activ și condiții de lapoviță în zona Dobrogei. Temperaturile se mențin ridicate pentru acest moment al anului și ajung pe la 6…7 grade.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, se înnorează din când în când și e posibil să picure trecător sau să cadă lapoviță. Va fi în continuare mai cald decât în mod obișnuit, însă vântul va avea intensificări și aici.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina temperaturile cresc față de ieri. Dimineața o să ningă puțin, dar mai târziu s-ar putea să apară lapoviță. Se arată și soarele din când în când; vântul suflă mai tare în zona Bucovinei, iar maximele ajung pe la 6…7 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o zi destul de neplăcută, cu precipitații și intensificări susținute ale vântului, conform ȘtirilorProTv.ro.

La munte o să fie ninsori consistente și viscol. În rest, ninsoare se transformă în lapoviță, iar în unele zone o să plouă puțin.

În vestul țării se face mult mai cald decât ar fi normal la această dată și temperaturile urcă până la 8…9 grade. Se pornește însă vântul și mai vin ceva precipitatii, sub formă de lapoviță sau ploaie.

În Transilvania, vântul devine tot mai puternic. Va depăși viteze de 70 Km/h, iar în zonele înalte poate trece de 120…140 km/h.

Și tot pe la munte o să ningă viscolit; în rest vor fi puține precipitații: ninsori dimineața și un pic de lapoviță mai târziu. Temperaturile, în creștere față de ziua trecută, ating 5…6 grade în vestul provinciei.

Și în Oltenia se pornește vântul și ajunge la viteze mari, de peste 70 km/h. Cerul se înseninează treptat, iar temperaturile sunt mai potrivite pentru începutul lunii martie. Vor fi 9…10 grade pe la amiază și zero…2 grade pe timpul nopții.

În sudul țării avem o dimineață mohorâtă și rece. Apoi, vântul împrăștie norii și temperaturile urcă până la 10 grade în Lunca Dunării.

La noapte, o să mai ningă puțin în centru și la munte, iar prin nordul și vestul țării o să fie un pic de lapoviță și s-ar putea să se formeze polei. Vântul continuă să agite atmosfera, iar în zonele înalte de munte mai poate atinge viteze de 120…140 km/h.

În aceste condiții, ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea foarte mult. Temperaturile, cresc însă față de noaptea trecută și o să avem minime de la minus 6 grade în depresiuni, până la 2 grade cu plus în sud-vestul țării.

Vremea în țară

Și luni o să fie mai cald decât în mod normal, deși temperaturile încep să scadă în jumătatea nord-vesticaă a țării. O să avem o zi destul de însorită, cu vânt activ și câțiva fulgi de zăpadă prin nord și la munte. Pe creste, vântul va sufla cu peste 90…110 km/h și va spulbera zăpada.

Spre seară și luni noapte se înnorează treptat și vin câteva ninsori slabe, mai ales în nord-vestul și centrul țării. Până atunci, maximele pleacă de la minus 2 grade în depresiuni și ajung pe la 9 grade pe partea sud-estică.

Marți, ne-așteaptă o zi cam mohorâtă, cu temperaturi în scădere. Doar în sud-estul țării se mai ating valori ridicate, în jur de 8 grade. O să mai ningă puțin în nord-vest și în zonele montane, iar în sud și sud-est s-ar putea să cadă lapoviță.

Miercuri, norii persistă și mai vin ceva precipitații slabe: ninsori la munte, în vestul tarii și centrul țării și un pic de lapoviță în sud-est. Temperaturile ajung la valori potrivite pentru început de februarie.

Vremea în București

În București, avem tot vreme caldă, înnorări la începutul zilei; soare și în jur de 9 grade după prânz. Vântul devine tot mai insistent și ajunge la viteze de 45…55 Km/h, iar la noapte se ating în jur de zero grade.

Vremea rămâne caldă și luni. Temperatura urcă până la 8 grade, în condiții de cer senin și vânt destul de activ. Pe seară, se-adună norii, iar vântul se domolește după lăsarea nopții.

Marți, temperaturile încep să scadă și maxima se oprește pe la 6 grade. Nu prea zărim soarele, iar în noaptea următoare apar condiții de lapoviță.

Și miercuri avem o zi destul de mohorâtă și s-ar putea să cadă un pic de lapoviță. Se mai răcește puțin: vor fi 3…4 grade la amiaza și minus 3 grade pe timpul nopții.

Vremea la munte

La munte, vântul va sufla foarte tare, iar în zona înaltă vor fi rafale de peste 120…140 km/h. Asta înseamnă viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate scăzută. O să ningă mai mult în nordul Carpaților Orientali, pe unde se vor strânge 20 de litri de apă pe metru pătrat. Temperaturile cresc ușor față de ieri, însă din cauza vântului vom simți valori mult mai scăzute decât cele din termometre.

Luni se răcește și mai vin câteva ninsori slabe, îndeosebi în nordul Carpaților Orientali. Vântul va continua să sufle cu putere pe creste; va depăși viteze de 90…110 km/h și va spulbera zăpada depusă.

Marți ne-așteaptă o zi mohorâtă, cu ninsori slabe, trecătoare și un vânt mai intens la altitudini mari.

Miercuri mai apar ceva fulguieli în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor, iar temperaturile ajung la valori normale pentru acest moment al anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole