Prognoza meteo în următoarele 3 zile


Duminică, 3 octombrie, vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări, mai ales în prima parte a zilei, în Dobrogea, unde izolat vor fi posibile burniţe.

Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări în sudul Banatului, pe crestele Carpaţilor Meridionali, iar pe parcursul zilei şi în zona litoralului, precum şi în nordul Moldovei.

Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul ţării, iar cele minime între 2 şi 12 grade, mai coborâte, spre -4 grade, în depresiuni unde se va produce brumă. Pe suprafeţe mici, mai ales pe văi şi în depresiuni, se va forma ceaţă. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă, conform Stirileprotv.ro. 

În București, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 20…21 de grade, iar cea minimă de 7…8 grade, mai scăzută în zona periurbană până în jurul valorii de 4 grade. Spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Luni, 4 octombrie, în estul şi în sud-estul ţării vremea va fi răcoroasă, cu cer parţial noros, dar numai cu totul izolat, în special pe litoral, vor fi posibile ploi slabe sau burniţă. În restul teritoriului, cerul va fi variabil la senin şi vremea va continua să se încălzească, valorile termice urmând a se situa în jurul celor caracteristice datei, iar în regiunile vestice devenind mai ridicate decât cele normale în prima decadă a lunii octombrie.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului şi în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în Banat şi sudul Crişanei. Minimele termice vor fi cuprinse între 0 grade în depresiunile intramontane unde se va forma brumă şi 13 grade în Dealurile de Vest. Dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, va fi ceaţă. 

Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

În București, vremea se va menţine frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale la această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 6…9 grade. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi uşor variabilă.

Marți, 5 octombrie, valorile de temperatură vor fi comparabile cu cele din intervalul precedent şi se vor situa în general în jurul celor normale în prima decadă a lunii octombrie în jumătatea de sud-est şi uşor peste mediile multianuale în restul ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 şi 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, mai scăzute în depresiuni, spre -2 grade în cele din Carpaţii Orientali. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în Dobrogea, unde pe spaţii mici vor fi posibile ploi slabe, dar şi în zonele de deal şi de munte din Oltenia şi Muntenia; noaptea cerul se va înnora parţial în regiunile vestice, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin.

Vântul va sufla tare, cu rafale de peste 60…65 km/h în sudul Banatului şi peste 80…90 km/h în masivele înalte din Carpaţii Meridionali şi va avea, local şi temporar, intensificări şi în celelalte zone, dar cu viteze mult mai mici. Pe alocuri va fi ceaţă dimineaţa şi noaptea, iar în centru şi nord-est izolat se va produce brumă.

În București, valorile termice, comparabile cu cele din intervalul precedent, se vor situa în continuare în jurul celor specifice perioadei, cu o maximă de 19…21 de grade şi o minimă de 5…8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat.

Miercuri, 6 octombrie, în majoritatea zonelor, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic specific datei, dar cu valori diurne uşor mai scăzute decât în intervalul precedent. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în special în regiunile sud-estice şi la munte, dar şi în extremitatea de vest unde va ploua pe arii restrânse.

Noaptea, înnorările vor fi mai accentuate şi va ploua în partea de sud-vest a teritoriului, iar în celelalte regiuni cerul va fi parţial noros, cu ploi izolate. Vântul va continua să sufle tare în zona montană şi în sudul Banatului şi va avea intensificări locale şi temporare şi în restul teritoriului, dar cu viteze mai mici.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 15 şi 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade. Dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă.

În București, valorile termice diurne vor fi în scădere uşoară, cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla în general moderat. 

Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…8 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole