Prognoza meteo: Până vineri se anunță ploi în toată țara

Meteorologii au actualizat avertizarea de cod galben şi cod portocaliu de vreme rea.

În total sunt 34 de județe vizate de  coduri de vreme rea.  Avertismentul meteo  este valabil până vineri, la ora 10.00.

„În Muntenia, Banat, Crişana şi în cea mai mare parte a Transilvaniei, Olteniei, Dobrogei şi Moldovei, precum şi la munte, vor fi averse însemnate cantitativ, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi izolat de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20…30 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp”, au transmis meteorologii.

Potrivit acestora, codul galben se va manifesta şi în restul teritoriului, dar cu fenomene de scurtă durată şi pe areale mai restrânse.

De asemenea, este cod portocaliu în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Apuseni, precum şi în sudul Moldovei şi nord-estul Munteniei vor fi ploi abundente şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi 40…60 l/mp.

„La peste 1700 m, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zăpadă prezent în continuare la altitudini mari, unde măsoară în general între 15 şi 140 cm”, au mai transmis meteorologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum poți împiedica urmărirea telefonului mobil

Preocupările legate de confidențialitate și securitate devin o prioritate. Pe piața online și nu numai, există multe capcane în care poți pica dacă nu...

Biblioteca din Sulina a pierdut banii europeni pentru restaurare

În vremea când timpul părea să își fi pierdut sensul, o bijuterie tăcută răzbătea printre dărâmăturile uitate în orașul Sulina. Acolo, ascunsă într-un colț...