Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Când scăpăm de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. În prima jumătate a intervalului, specialiștii anunță temperaturi peste specificul perioadei, dar apoi acestea vor fi în jurul celor normale. Cât despre cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în prima parte a intervalului, dar excedentare în ultima săptămână.

Meteorologii susțin că, în săptămâna 9 – 16 august, temperaturile vor fi mai mari decât normalul perioadei în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Pentru următoarea săptămână, 16 – 23 august, specialiștii anunță valori termice peste specificul perioadei în toată țara, dar în special în sud-vest. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

ANM a mai transmis că, în săptămâna 23 – 30 august, temperaturile în toată țara vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-estice, dar local deficitar în nord-vest. În rest, acesta va fi apropiat de normalul perioadei.

Pentru ultima săptămână din interval, 30 august – 6 septembrie, ANM anunță temperaturi specifice perioadei în toate regiunile țării. Cantitățile de precipitații estimate vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile centrale și nord-estice.

„Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs”, precizează Administrația Națională de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...