Prognoza meteo: Un val de aer rece va lovi România

În următoarea perioadă România se va confrunta cu un val de aer rece, care va aduce ploi în majoritatea regiunilor și ninsori la munte.

Miercuri, 10 noiembrie, conform Administraţiei Naţionale de meteorologie(ANM), temperaturile vor fi scăzute, mai ales dimineaţa şi noaptea. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 14 grade, iar cele minime între -5 şi 6 grade, mai coborâte în estul Transilvaniei.

Cerul va fi noros în sud-vestul şi sudul ţării, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniţă, iar în restul zonelor, înnorările vor fi temporare. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări mai ales ziua în Banat, Oltenia şi în zona Carpaţilor Meridionali. În zonele joase se va semnala ceaţă.

În Bucureşti, cerul va fi noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 8…9 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.

Cum va fi vremea în luna noiembrie

În săptămâna 8-15 noiembrie, valorile termice vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile vestice şi nordice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile vestice, centrale şi nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 15-22 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În săptămâna 22-29 noiembrie, temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 29 noiembrie-6 decembrie, mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va avea o tendinţă uşor deficitară, în cea mai mare parte a ţării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...