Program de peste 870.000 de lei la o școală din Crețești, împotriva abandonului școlar

Ministerul Educației, în calitate de coordonator de reforme și investiții finanțate prin Planul Național de Reformă și Reziliență (PNRR) a lansat, în data de 2 martie 2022, prima rundă a Schemei de Granturi din cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), finanțat prin PNRR, în cadrul Componentei C.15 – Educație, Reforma 3 Reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii, Investiția 4- Sprijinirea unităților de învățământ cu risc ridicat de abandon școlar.

Proiectul se adresează unităților de învățământ gimnazial de stat cu risc ridicat și mediu de abandon și părăsire timpurie a școlii (PTȘ), identificate ca eligibile în cadrul Schemei de Granturi PNRAS.

Școala Gimnazială nr. 2 Cretesti , Judetul Ilfov este una din scolile participante care, deruleza timp de 36 luni , in perioada 20.09.2022-19.09.2025 , Proiectul National pentru Reducerea Abandonului Școlar  (PNRAS).

Prin acest proiect, scoala urmareste cresterea capacitatii de a monitoriza elevii cu risc de abandon si parasire timpurie a scolii, prin implementarea masurilor MATE, formarea cadrelor didactice si a personalului auxiliar prin participarea la programe de formare continua , precum si a nivelului de digitalizare a actului educational prin dotarea scolii cu clase inteligente si prin dezvoltarea competentelor digitale ale elevilor si profesorilor.

Proiectul PNRAS a fost implementat in cadrul Planului National pentru Redresare si Rezilienta al Romaniei, avand o valoare totala de 870.301 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...