Programul Casa Verde Fotovoltaice debutează, vineri, pentru regiunea Bucureşti-Ilfov

Programul Casa Verde Fotovoltaice, care dispune de un buget de peste 1,7 miliarde de lei, debutează, vineri, la ora 10.00, cu înscrierea persoanelor fizice din regiunea Bucureşti-Ilfov. Spre deosebire de alți ani, în 2023, înscrierea să face pe regiuni.

”Începând din 19 mai 2023, ora 10.00, persoanele fizice DOAR din regiunea Bucureşti – Ilfov care doresc să se înscrie în aplicaţia informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice, o pot face accesând acest link”, anunţă Administraţia Fondului pentru Mediu.

Sesiunea pentru locuitorii din regiunea Bucureşti- Ilfov se va derula în perioada 19 – 23 mai.

Pentru persoanele fizice din celelalte regiuni, înscrierea va avea loc, conform calendarului stabilit de instituţie.

”Înscrierea solicitantului se va face prin completarea unor câmpuri predefinite şi încărcarea documentelor necesare.

Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicaţie. Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicaţie nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior”, a mai transmis Administrația.

Programul Casa Verde Fotovoltaice este unul dintre cele mai populare şi aşteptate programe de finanţare, a precizat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

”Oferim o finanţare în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant, cu condiţia unei contribuţii proprii a beneficiarului, de 2.000 de lei. Bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice”, a declarat Tánczos Barna.

Autoritățile au decis ca înscrierea să se facă pe regiuni, din cauza numărul foarte mare de solicitări, dar şi pentru a nu mai solicita aplicaţia informatică.

Lansarea sesiunii de înscriere se va face în 8 etape, câte una pentru fiecare regiune de dezvoltare a României.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Fiul Luminiței Anghel șochează: „Stau și cu săptămânile nespălat”. Ce se...

David Pușcaș a povestit cum se manifestă la episoadele de depresie prin care trece. Fiul adoptiv al Luminiței Anghel spune că nu se spală...

Ilinca Vandici, amenințată de amanta soțului ei. Primele declarații despre divorț

De ceva timp se zvonea că Ilinca Vandici și soțul ei, Andrei Neacșu, ar fi divorțat, însă vedeta Kanal D nu a confirmat aceaastă...