Proiect Microsoft: În pandemie, o aplicație te duce virtual până la muncă

Cel mai nou proiect al Microsoft încearcă să atragă atenția asupra importanței navetei, drumului de acasă până la muncă și invers. Din acest motiv, s-au gândit să digitalizeze acea perioadă de timp.

Ultimul an ne-a făcut să vedem viața un pic altfel, să ne schimbăm tabieturile și, mulți dintre noi, să lucreze de acasă. În cazul acestora din urmă, s-a încețoșat semnificativ linia dintre muncă și viață personală, cel puțin în opinia celor de la Microsoft.

Începând cu 2021, printr-o actualizare adusă Microsoft Teams, gigantul din Redmond va introduce ideea de navetă virtuală. Asta înseamnă că îți va permite să programezi în calendarul tău de muncă un timp dedicat navetei pe care în mod uzual ai fi efectuat-o în lumea reală.

Prin acest proiect, Microsoft a încercat să faciliteze separația dintre muncă și viața privată. Mental, să te ajute să identifici un pic mai ușor momentul în care ți-ai terminat activitatea „de la birou” și a ai început seara în confortul căminului. Conform unui studiu publicat de The Wall Street Journal, acea perioadă din zi este mai importantă decât ne dăm seama la prima vedere. Doar așa poți preveni lucratul constant, de dimineața devreme până seara târziu.

Funcția aflată în dezvoltare la Microsoft pentru naveta virtuală, pe lângă faptul că facilitează blocarea unei perioade de timp, este menită să-ți dea timp de gândire. În condiții ideale, gândindu-te la ce ai realizat în ziua respectivă la muncă, ce ți-a rămas pe ziua următoare, ce ai câștigat și ce ai pierdut, vei putea să te detașezi mai eficient de viața la birou.

Conform raportului publicat de WSJ, cei de la Microsoft și-au propus să-ți recomande începerea zilei cu listarea sarcinilor pe ziua respectivă, ce scopuri ai. La finalul zilei, revizitezi lista și bifezi ce ai făcut, pentru a-ți da un sentiment de satisfacție, de realizare. Deși ideea nu sună chiar rău, îmi este frică de faptul că se va reflecta în și mai multă muncă.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole