Proiect: O firmă va putea fi înfiinţată exclusiv online

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, anunță că a depus un proiect de lege care prevede digitalizarea Registrului Comerțului. Mai exact, dacă inițiativa legislativă va fi adoptată, construirea unor societăți comerciale se va putea realiza exclusiv online.

Potrivit ministrului, un proiect de lege lansat recent în dezbatere publică se referă la modernizarea Registrului Comerţului.

„Este un proiect legat de modernizarea Registrului Comerţului şi a profesiei de registrator comercial. Acest proiect transpune o directivă a Uniunii Europene privind digitalizarea. Propune o reformă radicală şi importantă a Registrului Comerţului în direcţia digitalizării, funcţionării acestuia în relaţiile cu publicul şi societăţile comerciale”, a afirmat Cătălin Predoiu, citat de News.ro.

Acesta a spus că firmele vor putea fi constituite exclusiv online, pe o procedură simplificată, fără a fi necesară prezenţa fizică în niciuna din etapele procedurii de constituire.

Proiect: Înființarea unei firme, mult mai simplă

Ministrul Justiției a anunțat că o persoană care vrea să își facă o firmă nu mai trebuie să obţină diferite avize şi documente de la alte instituţii, acestea urmând să fie colectate de către Registrul Comerţului.

„Proiectul înlocuieşte depunerea de documente în format letric, pe suport de hârtie, cu documente care sunt în formă online, iar în ceea ce priveşte provenienţa lor sunt obţinute de Registrul Comerţului de la instituţiile care eliberează acele documente. Nu mai e nevoie ca solicitantul să facă un tur al instituţiilor administrative pentru obţinerea a tot felul de avize şi documente justificative, Registrul Comerţului va proceda la această interogare şi va colecta documentele respective”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Potrivit liberalului, se reduce lista cu documentele necesare pentru înființarea unei firme.

„Spre exemplu, se renunţă la necesitatea depunerii specimenului de semnătură în formă notarizată, era o formalitate extrem de complicată de multe ori pentru oamenii de afaceri, dovada de rezervare, declaraţie pe propria răspundere, înlocuite cu o includere în actul constitutiv a unei formule, a unei clauze care ţine loc de astfel de declaraţie”, a explicat ministrul Justiţiei.

El a mai precizat că vor fi simplificate unele etape prealabile de contestare care prelungeau etapa de înregistrare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...