Proiect: Părinții copiiilor care învață online ar putea fi plătiți cu 113 lei pentru fiecare zi în care stau cu ei acasă

Potrivit unui proiect de ordonanță, care va fi pus în discuție săptămâna viitoare, părinții copiiilor care învață online și stau acasă cu ei, pentru că nu au alternativă, ar putea primi aproximativ 2400 lei pe lună.

Suma zilnică stabilită prin această ordonanță este de 113 lei, iar banii pe care guvernul îi va disponibiliza în acest scop reprezintă o cheltuială neprevăzută în actualul buget. Este probabil că se va proceda ca în cazul concediilor medicale ori a celor de odihnă, prin intermediul angajatorului, care va solicita, pe baza unor evidențe stricte, sumele aferente pentru angajații aflați în această situație.

În prezent, părinții care nu au cu cine să își lase acasă copiii care învață online fie își iau concediu fără plată, fie concediu de odihnă. ”Este ajutorul pe care trebuie să îl dăm părinților în această perioadă, care se prelungește și nu a fost anticipată în primăvară, când a izbucnit pandemia”, spun surse guvernamentale.

Proiectul se va afla pe masa guvernului în ședința de săptămâna viitoare.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole