Proiectul de investiții „Anghel Saligny”, adoptat. A fost singurul punct pe ordinea de zi a Guvernului

Proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aprobarea Programului Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” a fost adoptat, vineri.

„„Este un plan de investiții care a fost deja inclus în Programul de Guvernare, un plan de investiții corelat cu ceea ce vom aproba în câteva săptămâni, PNRR care va aduce în România investiții de aproape 30 de miliarde de euro. Numai această Coaliție poate să implementeze acel program”, a declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern.

Potrivit unui comunicat transmis de Guvern, proiectul de ordonanţă referitor la „Anghel Saligny” este singurul punct de pe ordinea de zi.

Miniştrii USR PLUS nu vor participa la şedinţa de guvern, a anunţat, vineri, liderul deputaţilor formaţiunii, Ionuţ Moşteanu.

Nu este nicio altă urgenţă pentru acest proiect. Da, dânsul (premierul Florin Cîţu – n.r.) vrea să includă în rectificarea bugetară ca să poată să le spună primarilor: gata, liber, trimiteţi proiecte că le aprob eu pe repede înainte până la congres. Nu este o urgenţă. Trebuie mai întâi să avem un program solid, cu cap şi coadă, şi după aia discutăm. Asta ar fi trebuit să fie o atitudine de lider adevărat, de lider de coaliţie, nu şantajul şi abuzul pe care l-a făcut zilele astea, faptul că pe Stelian Ion l-a demis pentru că nu i-a dat avizul„, a afirmat Moşteanu.

El a adăugat programul „Anghel Saligny” este urgent doar pentru premierul Cîţu, pentru „că are nevoie să-şi cumpere voturile la congres”.

De asemenea, premierul Florin Cîţu a afirmat că prezenţa la şedinţa de guvern demonstrează susţinere pentru dezvoltarea României.

Şedinţa de guvern merge mai departe astăzi. În momentul în care toţi am ieşit în stradă împotriva lui Liviu Dragnea, care şi-a dat jos propriul guvern, atunci când depui moţiune împotriva propriului guvern poate că o demisie de onoare…„, a spus Florin Cîţu.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole