Proiectul de lege prin care completurile cauzelor de apel sunt formate din doi judecători, adoptat de Camera Deputaților

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege prin care completurile cauzelor de apel sunt formate din doi judecători.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul  în calitate de prin for sesizat. Senatul urmează să dea votul decizional pe propunerea de lege.

Iniţiativa legislativă prevede ca doi judecători că formeze completurile de judecată a cauzelor de apel şi nu trei, cum este în momentul de faţă.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea art.54 din Legea nr.304/2004 privind organizarea judiciară, în sensul stabilirii regulii judecării apelurilor în complet de 2 judecători, şi nu în complet de 3 judecători, aşa cum se prevede, în prezent, în cuprinsul art. 54 alin. (2) din actul normativ de bază.

Potrivit iniţiativei legislative, legea ar urma să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2022.

Iniţiativa de lege mai prevede că „recursurile se judecă în complet format din 3 judecători, cu excepţia cazurilor în care legea prevede altfel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...