Proiectul documentar „România Sălbatică” va avea premiera la TIFF

Proiectul documentar „România Sălbatică” va avea premiera naţională la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

TIFF 2021 va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august. 

Prima etapă a proiectului „România Sălbatică”, iniţiat de fotograful Dan Dinu în colaborare cu WWF (World Wide Fund for Nature), s-a desfăşurat în perioada 2010 – 2013, când au fost fotografiate toate cele 28 de rezervaţii mari din România (parcuri naţionale, parcuri naturale, geo-parcuri şi o rezervaţie a Biosferei), demersul finalizându-se cu o expoziţie de fotografie în aer liber, vizitată de peste 50.000 de oameni din marile oraşe din ţară.

Ultima etapă a proiectului a început în 2018, când ei au decis să adune toată munca acestor ani într-un film de anvergură, singurul de această amploare. „România Sălbatică” este cel mai complex documentar dedicat naturii din ţara noastră şi promite publicului filmări în premieră pentru România, din regiuni spectaculoase şi greu accesibile, precum şi poveşti unice despre biodiversitatea ţării.

„Filmul acesta este o călătorie, una care să ne ajute să descoperim măcar o parte din bogăţia naturală pe care o avem. Pierduţi în cotidian, uităm să vedem sau chiar să credem că, dincolo de oraşe, natura abundă. Călătoria noastră va fi una despre emoţie, empatie, dramă şi un strop de comedie. Acest film, ca de altfel întregul proiect, este pentru mine un omagiu adus naturii de la care am învăţat, de care m-am bucurat, pe care am înţeles că trebuie să o respect”, a declarat Dan Dinu, iniţiatorul proiectului şi regizorul filmului documentar.

Membrii echipei documentarului vor fi prezenţi la premiera de la Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...