Proiectul lui Dragnea privind întoarcerea rezervei de aur în țară a fost respins în Parlament

Camera Deputaţilor a respins, marți, proiectul lui Liviu Dragnea prin care fostul lider PSD, împreună cu Şerban Nicolae, își propuneau să aducă rezerva de aur a României înapoi în țară.

USR-PLUS a votat împotriva propunerii legislative. Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputaţi, iar 131 în favoarea adoptării.

Dacă proiectul ar fi fost aprobat, Banca Naţională a României (BNR) ar fi fost obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur a României.

Rezerva de aur a țării noastre, care conține peste 60 de tone, este ţinută în Londra, la Banca Angliei.

Scopul rezervei de aur este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanţie a credibilităţii ţării noastre.

„Liviu Dragnea a atacat toate instituţiile statului român, inclusiv Banca Naţională a României, propunând legi care să slăbească justiţia şi economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberaţie marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranţă, atât în ţară cât şi în instituţii internaţionale, unde asigură credibilitatea noastră pe pieţele de capital”, a afirmat Cosette Chichirău, deputată USR PLUS, membră în comisia pentru buget, conform sursei citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...