Proiectul lui Dragnea privind întoarcerea rezervei de aur în țară a fost respins în Parlament

Camera Deputaţilor a respins, marți, proiectul lui Liviu Dragnea prin care fostul lider PSD, împreună cu Şerban Nicolae, își propuneau să aducă rezerva de aur a României înapoi în țară.

USR-PLUS a votat împotriva propunerii legislative. Pentru respingerea proiectului au votat 173 de deputaţi, iar 131 în favoarea adoptării.

Dacă proiectul ar fi fost aprobat, Banca Naţională a României (BNR) ar fi fost obligată să aducă în ţară aproape toată rezerva de aur a României.

Rezerva de aur a țării noastre, care conține peste 60 de tone, este ţinută în Londra, la Banca Angliei.

Scopul rezervei de aur este de a ajuta România în cazul împrumuturilor externe, reprezentând o garanţie a credibilităţii ţării noastre.

„Liviu Dragnea a atacat toate instituţiile statului român, inclusiv Banca Naţională a României, propunând legi care să slăbească justiţia şi economia. Respingem astăzi, după doi ani de luptă legislativă, încă o aberaţie marca Dragnea/PSD. Rezerva de aur a României rămâne în siguranţă, atât în ţară cât şi în instituţii internaţionale, unde asigură credibilitatea noastră pe pieţele de capital”, a afirmat Cosette Chichirău, deputată USR PLUS, membră în comisia pentru buget, conform sursei citate.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole