Propagandă sau adevăr? Moscova se teme de SUA și spune că dezvoltă noi tehnici nucleare de apărare

Un articol apărut într-un ziar al Ministerului Apărării din Rusia arată că Moscova pregătește noi strategii ce includ arme nucleare ca să se apere împotriva unor eventuale atacuri din partea SUA.

Articolul reprezintă ultima dintr-o serie de afirmaţii războinice ale politicienilor şi comentatorilor ruşi după invadarea Ucrainei în februarie anul trecut, sugerând că, dacă va fi necesar, Moscova ar fi pregătită să-şi desfăşoare vastul arsenal nuclear, comentează agenţia de presă britanică.

RIA relatează că articolul ajunge la concluzia că Washingtonul este îngrijorat că ar putea pierde poziţia sa dominantă în lume şi de aceea ar fi pregătit planuri de a lovi Rusia şi de a o neutraliza.

În replică, specialiştii ruşi „dezvoltă activ o formă promiţătoare de utilizare strategică a forţelor armate ruse, o operaţiune a forţelor de descurajare strategică”, precizează RIA.

Acest lucru, continuă agenţia, „presupune utilizarea ofensivei şi defensivei moderne strategice, armelor nucleare şi non-nucleare, ţinând cont de ultimele tehnologii militare”.

Moscova, menţionează articolul, trebuie să fie capabilă să arate SUA că nu pot paraliza sistemul nuclear de rachete al Rusiei şi că nu vor fi capabile să se apere împotriva unei lovituri de răspuns lansate de armata rusă.

Ministerul rus al Apărării nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a confirma informaţiile difuzate de RIA.

Preşedintele rus Vladimir Putin a suspendat săptămâna trecută participarea ţării la noul Tratat START, a anunţat că noi sisteme strategice au fost plasate în stare de luptă şi a ameninţat să reia testele nucleare.

Deşi Moscova susţine că va utiliza arme nucleare numai în cazul în care integritatea teritorială a Rusiei este ameninţată, aliaţii lui Putin au sugerat cu regularitate că apocalipsa nucleară ar putea fi aproape.

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a declarat în această săptămână că furnizarea continuă de către Occident de arme Kievului riscă să ducă la o catastrofă globală, repetând ameninţarea unui război nuclear.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...