Propunere legislativă: Concediu plătit pentru părinții aflați în carantină sau izolare

Părinții vaccinați ai copiilor mai mari de 7 ani, infectați cu o boală infectocontagioasă și aflați în carantină sau izolare, pot primi concediu plătit, menită să elimine una dintre inechitățile cadrului legislativ curent.

Propunerea este coinițiată de parlamentarii Irineu Darău, Andrei Miftode și Cosmin Poteraș, din partea USR PLUS, și a primit susținere a 51 de senatori și deputați din alte partide.

Discutăm despre o inițiativă cu un impact social important, care elimină discriminarea la care sunt supuși, în acest caz, și părinții și copiii. Mă bucur să văd că o inițiativă cu real impact pozitiv în lupta împotriva pandemiei și în viața multor familii este sprijinită transpartinic și le mulțumesc colegilor care și-au arătat deschiderea, indiferent de culoarea politică”, a declarat Irineu Darău, senator USR.

În prezent, în cazul în care părinții sau aparținătorii sunt vaccinați împotriva Covid-19, fiind astfel imunizați, aceștia nu pot beneficia de niciun fel de concediu pentru îngrijirea minorilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani, carantinați și izolați, întrucât prevederile legale actuale nu prevăd această situație.

În prezent, reglementările legale în vigoare fac opusul scopului lor, pentru părinții copiilor cu vârste mai mari de 7 ani: subminează dreptul copiilor din acea categorie de vârstă la protecție și îngrijire și, secundar, descurajează vaccinarea împotriva Covid-19 în rândul persoanelor adulte, întrucât cei afectați sunt chiar părinții care și-au întărit imunitatea, deja, prin vaccinare. Astfel, aceștia se află în imposibilitatea de a putea beneficia de concediu plătit pentru a-și îngriji copiii minori infectați, cu vârsta de peste 7 ani, prin comparație cu părinții nevaccinați care rămân acasă în carantină, alături de copiii lor. Este rolul nostru să remediem această dublă discriminare”, adaugă Andrei Miftode, deputat USR.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole