Propunere surpriză a patronatelor pentru relansarea turismului românesc

Uniunea Generală a Industriașilor din România-UGIR a transmis, vineri, o scrisoare deschisă, oarecum surprinzătoare, către cei trei liderii ai coaliției de guvernare prin care propune o serie de măsuri urgente pentru relansare a turismului românesc, inclusiv înființarea unei Autorității Naționale pentru Turism.

”Este necesară înființarea Autorității Naționale pentru Turism”

UGIR, condusă de George Constantin Păunescu, și Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) au transmis liderilor actualei coaliții de guvernare, adică lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Hunor Kelemen, că pentru relansarea turismului românesc sunt necesare două măsuri și anume ”eficientizarea activității instituțiilor publice centrale și locale responsabile” și ”revizuirea și actualizarea temeinică a cadrului legislativ incident sectorului” (vezi documentul în facsimil).

Totodată, patronatele din turism consideră că pentru a construi relații eficiente între instituțiile statului și mediul de afaceri ”este necesară înființarea Autorității Naționale pentru Turism – ANT, în subordinea unui minister care dispune de buget considerabil, sau direct în subordinea Guvernului”.

Ca atare, FPTR și UGIR au propus ca ANT să fie structurată pe o organigramă cu aproximativ 180-190 posturi, iar noua echipă a ANT trebuie să fie profesionistă și eficientă, cu fișe de post care să prevadă sarcini precise și cuantificabile. Patronatele consideră că soluțiile propuse sunt de natură să asigure relansarea sectorului turism, contribuind, astfel la însănătoșirea economiei românești în ansamblu.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Marți dimineața, o tragedie a avut loc la reședința ambasadorului Rusiei în București, Valeri Kuzmin, odată cu decesul soției sale. Surse oficiale au confirmat că soția ambasadorului a fost găsită decedată în timp ce se afla în locuința lor.

Tragedie la reședința Ambasadorului Rusiei în București: Soția acestuia a decedat

Marți dimineața, o tragedie a avut loc la reședința ambasadorului Rusiei în București, Valeri Kuzmin, odată cu decesul soției sale. Surse oficiale au confirmat...
ANNA-MARIA VASILE-IULIAN DUMITRESCU

Jonglerii imobiliare în familia lui Iulian Dumitrescu, regizate sub umbrela Consiliul...

Scandalul mitei de 3,2 milioane de euro de care este acuzat fostul prim-vicepreședinte PNL, Iulian Dumitrescu, a scos la lumină și afacerile imobiliare ale...