Prorector UMF Iași: Imunitatea dată de vaccinurile anti-Covid durează câțiva ani

Vaccinurile anti-Covid asigură imunitate timp de câțiva ani, iar în cazul persoanelor vaccinate după ce au trecut și prin boală poate fi pe viață, susține cercetătorul Radu Iliescu, prorectorul UMF Iași.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Washington, publicat în revista Nature, arată că imunitatea anti COVID-19 dobândită prin vaccinarea cu Pfizer și Moderna este mai lungă decât s-a anticipat, scrie Ziarul de Iași.

Aceasta poate dura și câțiva ani, iar în cazul persoanelor care s-au vaccinat după ce au trecut și prin boală imunitatea ar putea rămâne pentru toată viața.

Prof. dr. Radu Iliescu, cercetător ştiinţific specializat în farmacologie şi prorector al Universităţii de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF), spune că cercetarea este validată de o comunitate ştiinţifică internaţională şi arată lucruri pe care doar le bănuiam în prezent despre vaccinare.

“Cercetătorii au descoperit acelaşi model de anticorpi şi după infecţie, şi după vaccinare, care reacţionează la fel. Cresc rapid în câteva săptămâni şi apoi încep să scadă, cu o viteză mai mică, până pe la 7-8 luni spre un an. Acest tipar de scădere era cel care provoca îngrijorare. Însă studiul s-a uitat asupra celulelor B cu memorie şi au văzut că acest răspuns imun persistă”, a explicat prof.dr. Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...