Moderna se apără! Protecţia oferită de vaccin depăşeşte riscul de apariţie a miocarditei la bărbaţii tineri

Moderna apără vaccinul său pentru Covid-19 și zvonurile cum că acesta ar duce la apariția miocarditei la bărbații tineri. Compania afirmă că protecţia oferită împotriva formelor gravă de boală, a spitalizărilor şi a deceselor este mai importantă decât riscul de miocardită, un caz foarte rar întâlnit.

Cazurile raportate de inflamaţie rară a inimii la bărbaţii sub 30 de ani sunt relativ mai mari după vaccinul Moderna, în comparaţie cu cei care au primit vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech, a declarat, joi, directorul medical al Moderna, dr. Paul Burton.

Burton a citat date din Franţa privind bărbaţii cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani. Acestea au arătat că au existat 13,3 cazuri de miocardită la 100.000 de persoane pentru vaccinul Moderna, comparativ cu 2,7 cazuri la 100.000 de persoane pentru vaccinul Pfizer.

Cu toate acestea, el a prezentat şi date de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor care au arătat că ratele de formă uşoară sau gravă de Covid sunt mai mici la beneficiarii de vaccinuri Moderna decât la cei care au primit vaccinurile Pfizer sau Johnson & Johnson.

De exemplu, au existat 86 de cazuri grave la 100.000 de oameni pentru vaccinul Moderna. Aceasta se compară cu 135 de cazuri de acest fel la 100.000 pentru vaccinul Pfizer, a spus el.

Datele au arătat, de asemenea, că persoanele nevaccinate au un risc de unsprezece ori mai mare de a muri în comparaţie cu cei care au primit vaccinuri.

Deşi cred că autorităţile sanitare evaluează cu atenţie datele, fiind adecvat de precaute, puteţi vedea că acestea continuă să recomande utilizarea vaccinului ARNm-1273 al Moderna”, a spus el.

Credem că echilibrul dintre beneficii şi riscuri este extrem de pozitiv”, a adăugat el.

Peste 71 de milioane de americani sunt complet vaccinaţi cu vaccinul Moderna, potrivit datelor compilate de CDC.

Cred că această ipoteză a testosteronului este importantă. Ştim că există într-adevăr o anumită inflamaţie asociată cu testosteronul. … Avem în seria primară, după cum ştiţi, 100 de micrograme de ARNm, deci avem niveluri puţin mai mari de proteină spike, iar acesta ar putea fi şi un factor care contribuie”, a spus Burton.

Acesta a mai arătat că Moderna nu a observat niciun caz de miocardită la cei care au primit vaccinul de rapel, care reprezintă jumătate din doza utilizată în seria sa primară de vaccinuri.

Compania va continua să monitorizeze cazurile. Cazurile raportate de miocardită sunt în general uşoare, simptomele se rezolvă de la sine, a adăugat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole