Protest al transportatorilor față de impozitarea diurnei. Cum speră liberalii să dezamorseze conflictul

Câteva sute de transportatori ar putea participa miercuri la un amplu protest, generat de decizia de impozitare a diurnelor celor care muncesc în afara țării.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), organizatorul evenimentului, anunță că protestul va avea loc în Piața Victoriei, între orele 9 și 15, având pregătite 170 de materiale (bannere de pus în camion, bannere din pânză de legat pe camion și pancarte).

În încercarea de a detensiona situația, parlamentarii PNL Alina Gorghiu și Gheorghe Pecingină propun modificarea legislației, astfel încât diurnele angajaților care fac transport internațional să nu fie impozitate.

Au existat interpretări diferite ale prevederilor referitoare la regimul fiscal aplicabil diurnei acordate șoferilor care efectuează transport în străinătate pe perioada detașării, ceea ce a condus la reîncadrarea acesteia ca venit asimilat salariilor. Este nevoie de o ajustare a cadrului legal pentru a ne adapta realității sociale”, susțin reprezentanții liberalilor.

Concret, inițiativa anulează și diferențele de obligații fiscale principale și/sau obligații accesorii, stabilite de ANAF, ca urmare a reîncadrării sumelor neachitate reprezentând indemnizaţia primită pe perioada delegării şi detaşării șoferilor, aferente perioadei 1 iulie 2015 și data intrării în vigoare a prezentei legi.

Proiectul vizează și aplicarea în viitor a unui regim fiscal diferențiat de cel în vigoare.

Deocamdată, inițiativa nu i-a impresionat pe transportatori, dovadă că nu au anunțat suspendarea protestelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...