Protest extrem al fermierilor polonezi! Au distrus 160 de tone de grâne din Ucraina

Publicat: 25 feb. 2024, 22:32, de Filon Stan, în Internațional , ? cititori
Protest extrem al fermierilor polonezi! Au distrus 160 de tone de grâne din Ucraina
Protest extrem al fermierilor polonezi

După ce au blocat autostrăzi și chiar treceri de frontieră, fermierii polonezi au mers mai departe și au distrus pur și simplu un nou transport de grâne ucrainene.

Protest extrem al fermierilor polonezi, care după ce au blocat treceri de frontieră și autostrăzi, acum au atacat un tren de marfă plin de grâne din Ucraina! Imaginile surprinse i-au revoltat revoltat pe oficialii ucraineni.

Astfel, fermierii polonezi, care protestează împotriva a ceea ce denunţă a fi o concurenţă neloială din partea Ucrainei, precum şi împotriva reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene, au dat atacul într-o gară din Polonia!

Fermierii polonezi au vărsat din trenul de marfă grânele ucrainene, lăsându-le întinse pe câmpul din apropierea gării.

„Aceste fotografii arată 160 de tone de cereale ucrainene distruse. Cerealele erau în tranzit spre portul Gdansk şi de acolo spre alte ţări”, a scris vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe reţeaua X.

„Al patrulea caz de vandalism în gări poloneze. Al patrulea caz de impunitate şi iresponsabilitate”, a adăugat el

Lidia Kowalska, purtătoare de cuvânt a poliţiei din oraşul polonez Bydgoszcz (nord), a declarat pentru Reuters că incidentul a avut loc lângă satul Kotomierz şi că produsul agricol împrăştiat a fost porumb.

„Detaliile şi circumstanţele sunt în curs de investigare. La ora 09.30 am primit un raport despre cereale care au fost vărsate, şi a reieşit că a fost vorba de opt vagoane’, a spus ea.

Protest extrem și spre granița cu Germania! Fermierii polonezi au început duminică să blocheze un important post de frontieră cu Germania, la Slubice, pentru a protesta faţă de reglementările Uniunii Europene şi importurile de produse din afara UE considerate neconforme normelor europene.

„Blocajul a început la ora 13.00 (12.00 GMT), cele două părţi ale autostrăzii A2 sunt tăiate”, a declarat purtătoarea de cuvânt a poliţiei locale, Ewa Murmylo. Chiar dacă doreau ca blocada să dureze cel puțin 25 de zile, după discuții cu localnicii, cu transportatorii și cu oamenii de afaceri, au decis să deblocheze autostrada luni.