Protest în fața sediului TVR

Angajaţii departamentului de Intervenţie, Salvare şi Prim Ajutor din Societatea Română de Televiziune (TVR), preşedintele MediaSind TVR vor intra în greva foamei, joi, nemulțumiți că directorul general interimar al instituţiei a refuzat să discute cu membrii acestui departament despre situaţia instalaţiilor de stins incendiiile, care sunt “nefuncţionale”.

Acţiunea de protest este programată în faţa sediului TVR, într-un comunicat remis miercuri de Sindicatul Român al Jurnaliştilor (SRJ) MediaSind.

Decizia privind intrarea în greva foamei a fost luată în urma refuzului directorului general interimar, Ramona Săseanu, de a discuta cu angajaţii nemulţumiţi, în prezenţa preşedintelui MediaSind TVR, Sorin Torică. Faţă de această încălcare flagrantă a dispoziţiilor Legii nr. 62/2021, a Codului Muncii şi a Convenţiilor OIM referitoare la drepturile membrilor de sindicat, cei aproximativ 20 de angajaţi au părăsit astăzi, 27 octombrie 2021, sala de şedinţe, lăsând-o pe Ramona Săseanu doar cu acoliţii săi”, potrivit MediaSind.

În luna iulie, mai mulţi angajaţi ai departamentului, care deservește sediile Societăţii Române de Televiziune din străzile Dorobanţi, Moliere, Doctor Felix şi Jilava, au transmis o sesizare directorului general interimar Ramona Săseanu cu privire la situaţia gravă în care TVR a rămas fără instalaţii funcţionale de stins incendii, situaţie care pune în pericol viaţa angajaţilor instituţiei, se menţionează în comunicat.

După 3 luni de la sesizare, angajaţii au tras un nou semnal de alarmă către MediaSind TVR, susţinând că situaţia a devenit extrem de gravă, viaţa angajaţilor TVR fiind pusă zilnic în pericol din cauza incompetenţei şefilor, se precizează în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole