Protest pe o plajă din țara în care Covid-ul a depășit crimele

O organizație neguvernamentală a așezat pe celebra plajă Copacabana 400 de saci în care au pus greutăți pentru a atrage atenția că numărul de morți din țară a depășit 400 de mii.

Brazilia este una dintre țările cele mai grav afectate de pandemie. De un an, în Brazilia, numărul de cazuri de Covid crește într-una. Aproximativ 14.800.000 de brazilieni s-au infectat cu SARS COV 2,  iar peste 408.000 dintre ei au murit din cauza complicațiilor generate de această boală.

Senatul a început o anchetă

Numărul morților de Covid din ultimul an l-a depășit pe cel al crimelor înregistrate într-un an obișnuit, în condițiile în care în Brazilia, omorurile sunt cele mai numeroase din lume. Președintele Braziliei, Jair Bolsanaro, a sabotat constant eforturile medicilor și ale experților de a reduce rata de infectare, iar Senatul țării a început o anchetă.

Iar Guvernul abia a reușit să cumpere vaccin pentru o parte a populației. Doar 7% dintre brazilieni s-au imunizat. Acum, 90% dintre paturile ATI din toată țara sunt alocate bolnavilor de covid.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole