Protest la Melitopol pentru eliberarea primarului răpit de către forţele ruse

Mii de ucraineni au ieşit în stradă să protesteze cerând eliberarea primarului Ivan Fedorov, răpit vineri de către forţele ruse, conform CNN.

Protestul are loc în faţa primăriei oraşului Melitopol (sudul Ucrainei).

”Libertate pentru primar” şi ”Fedorov”, a scandat mulţimea, potrivit unui scurt videoclip postat pe Facebook. Peste 2.000 de oameni s-au adunat în faţa clădirii ocupate de trupele ruse cerând eliberarea oficialului.

Fedorov a fost condus de soldaţi înarmaţi departe de o clădire guvernamentală, după cum se poate vedea într-o înregistrare video postată de canalul de televiziune NEXTA. La scurt timp, procurorul regional din regiunea separatistă pro-rusă, Lugansk, a afirmat că primarul a comis infracţiuni teroriste şi că este anchetat.

Potrivit canalului media NEXTA, primarul din Melitopol a refuzat să coopereze cu forţele de ocupaţie.

Forţele ruse au ocupat Melitopolul în câteva zile de la începutul invaziei la sfârşitul lunii februarie, dar locuitorii au ieşit în repetate rânduri să protesteze de atunci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...