Angajații Societății de Transport București protestează (FOTO)

Angajații Societății de Transport București protestează, miercuri, în fața sediului instituției, fiind nemulțumiți de condițiile de muncă. Aceștia solicită negocierea contractului colectiv de muncă, inclusiv mărirea salariilor.

Circulația în zonă a fost blocată din cauza protestului.

Sute de angajați ai STB au ieșit în stradă, nemulțumiți de faptul că Primăria Capitalei nu investește în rețeaua de transport. Sindicaliștii au trimis adrese către Primăria Municipiului București și către Prefectura Municipiului București. Prin acestea au informat începerea protestelor și au enumerat de asemenea nemulțumirile pe care le au:

  • Desființarea unor locuri de muncă
  • Nerespectarea dispozițiilor legale în ceea ce privește condițiile de muncă
  • Slaba gestionare a relațiilor cu sindicatele ce sunt legal constituite
  • Lipsa pieselor pentru autobuze
  • Pe lângă acestea o altă nemulțumire a angajaților este că la momentul actual, nu exista un contract de muncă colectiv înregistrat la ITM. Ultimul contract al acestora a expirat la data de 31.12.2021. Zeci de angajați ai Societății de Transport București au semnat o solicitare de negociere a unui nou contract colectiv de muncă. Prin aceasta, angajații cer și o mărire de 35% a salariului de încadrare.
  • Problema anvelopelor a fost explicată de liderul Sindicatului Liber din STB, Mihai Trancă. Acesta a declarat, pentru Libertatea, că nu exista piese de schimb. Pentru autobuzele Otokar, anvelopele au ajuns deja la norma de garanție de 160.000 de kilometri. Cu toate acestea nu au fost încă schimbate. Nici pentru autobuzele Mercedes Euro 3 și Euro 4 lucrurile nu stau mai bine, după cum declară Mihai Trancă pentru acestea nu au mai fost aduse piese de schimb de mai bine de un an.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole