Proteste faţă de îngheţarea salariilor şi pensiilor. Manifestanții s-au adunat în fața Ministerului Muncii și la prefecturile din Bacău, Timiş şi Cluj

Miercuri dimineață în faţa Ministerului Muncii şi la sediile prefecturilor din Bacău, Timiş şi Cluj au loc proteste faţă de îngheţarea salariilor şi pensiilor.

„Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv şi aprobate în Parlamentul României”, spun reprezentanţii Federaţiei Publisind.

Din Federaţia Publisind fac parte 35.000 de membri din administraţie publică, asistenţă socială, poliţie şi poliţie de frontieră, grefa judiciară, penitenciare şi probaţiune, sport şi tineret, finanţe şi control financiar, mediu şi RA-APPS.

La sediul ministerului Muncii este programat un miting între orele 10.00 şi 12.00 la care va participa un grup de aproximativ 100 de persoane.

Acţiuni similare cor avea loc la sediile prefecturilor din Bacău, Timiş şi Cluj.

„Nu cerem majorări salariale! Guvernul României trebuie să respecte propriile acte normative asumate la nivel de executiv şi aprobate în Parlamentul României. Suntem bugetari, iar acesta nu trebuie sa fie un stigmat! Noi nu ne putem negocia salariile aşa cum nu putem refuza restricţiile, interdicţiile şi incompatibilităţile impuse de lege. Pentru o salarizare decentă şi echitabilă aşteptăm cuminţi la rând încă din anul 2010, an în care mare parte dintre drepturile noastre au fost eradicate, inclusiv plata muncii suplimentare”, spun aceştia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...