Proteste la Viena împotriva restricţiilor anti-Covid anunţate de Guvern

Mii de manifestanţi s-au adunat, sâmbătă, la Viena pentru a protesta faţă de restricţiile anti-Covid recent anunțate de Guvernul austriac. Cetățenii au ieșit în stradă şi pentru a protesta față de vaccinarea obligatorie.

Manifestaţia a fost organizată la chemarea partidului de extremă dreapta FPÖ, chiar dacă liderul său Herbert Kickl, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a lipsit.

Mulţimea adunată lângă cancelarie a afişat pancarte care denunţă „dictatura corona” sau „nu divizării societăţii”. Manifestaţia are loc sub supravegherea atentă a poliţiei/

La o săptămână după ce a impus restricţii pentru persoanele nevaccinate, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lock down pentru 8,9 milioane de locuitori până pe 13 decembrie. De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţa decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile rămân deschise.

În ciuda reticenţei sale iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să impună vaccinarea obligatorie a populaţiei adulte de la 1 februarie 2022.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole