Proteste la Viena împotriva vaccinării obligatorii

Mii de persoane au ieșit în stradă, sâmbătă, la Viena împotriva planurilor guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru toată lumea, începând de luna viitoare, relatează Reuters.

„Guvernul trebuie să plece!” au scandat manifestanţii la o întrunire în centrul Vienei, în ceea ce a devenit un eveniment de rutină în fiecare sâmbătă.

Parlamentul urmează să se pronunţe săptămâna viitoare legat de vaccinarea obligatorie, în contextul în care numărul de infecţii creşte.

În noiembrie, executivul austriac a anunţat cel de-al patrulea lockdown la nivelul întregii ţări şi a declarat că va institui vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii, Austria fiind prima țară din Uniunea Europeană care a anunțat o astfel de decizie. .

Un sondaj pentru revista Profil arată că 51% dintre persoanele intervievate se opun vaccinării obligatorii din luna februarie, dintre care 34% s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării în general, iar 17% sunt favorabili amânării de a se lua o astfel de decizie. În același timp, 45% dintre austrieci sunt în favoarea vaccinării obligatorii începând din februarie.

De la declanşarea pandemiei la începutul anului 2020, autorităţile sanitare au raportat peste 1,4 milioane de cazuri de contaminări şi aproximativ 14.000 de decese din cauza COVID-19.

Proteste au loc și în țări din Europa, cum ar fi Olanda sau Germania.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole