Protocol pentru referendumul de demitere a primarului Clotilde Armand. Cinci partide implicate

Liderii PSD, Pro România, ALDE, PER și PPUSL au semat u protocol care are ca scop „îndeplinirea condiţiilor legale de organizare și desfășurare a referendumului de demitere a Primarului Sector 1, Clotilde Marie Brigitte Armand”.

Președinții PSD, ProRomânia, ALDE, PPUSL și PER, respectiv Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Daniel Olteanu, Daniel Ionașcu și Dănuț Pop, au semnat un protocol de colaborare care are ca scop „îndeplinirea condiţiilor legale de organizare și desfășurare a referendumului de demitere a Primarului Sector 1, Clotilde Marie Brigitte Armand”.

Liderii formațiunilor politice își propun o participarea cât mai numeroasă a locuitorilor Sectorului 1 la referendum, pentru a asigura cvorumul legal și monitorizarea procesului de organizare și desfășurare a referendumului, precum și semnalarea opiniei publice și organelor competente a oricăror nereguli atât cu privire la procesul de votare, cât și la cel de numărare a voturilor, „astfel încât rezultatul final să reprezinte voința alegătorilor exprimată prin vot”.

Primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand, i se reproșează, printre altele, „modul în care a fost acaparată în septembrie 2020 administrația publică locală – Primăria Sectorului 1 București, care arată clar că la alegerile locale pentru alegerea primarului sectorului 1, candidatul URSPLUS a coordonat o acțiune de influențare a rezultatului alegerilor în defavoarea candidatului PSD”, „ acțiunile ulterioare ale candidatului USRPLUS la primăria Sectorului 1, inițiate alături de alți membri ai USR PLUS, care au intrat ilegal în sala Biroului Electoral de Sector 1 în care se aflau sacii cu voturi, sală care, în mod normal, trebuia să fie sigilată, cu intenția de a deschide sacii cu buletinele de vot, în scopul falsificării proceselor verbale, acțiuni surprinse de camerele de supraveghere în noaptea de 29 septembrie 2020”, „elemente ale anchetei procurorilor în desfășurare care au apărut în spațiul public și au fost preluate ca știri pe toate canalele media și care întăresc faptul că sunt indicii certe că au fost fraudate alegerile din 27 septembrie 2020 în Sectorul 1, București”, precum și „incapacitatea administrativă a primarului validat al Sectorului 1 de a-și exercita atribuțiile funcției”.

Alte acuze aduse primarului Sectorului 1 sunt „totala lipsă de preocupare și disprețul de care dă dovadă în rezolvarea problemelor colectivității Primarul Sectorului 1, concretizate prin lipsa de finanţare a spitalelor, dezinteresul pentru școli, mizeria, gropile din carosabil, șobolani, țânțari, căpușe, parcurile abandonate, problemele cu furnizarea apei calde ș.a.”, „încălcarea flagrantă a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu”, „spațiul urban lăsat în degradare”, „neglijarea intenționată a sănătății publice în plină pandemie prin care pune în pericol sănătatea cetățenilor, aceștia fiind expuși la focare de infecție în spațiul public”, „lipsa proiectelor concrete care să îmbunătățească viața cetățenilor”, „tăierea fondurilor pentru funcționarea, întreținerea și paza spitalului de copii Grigore Alexandrescu”, „tăierea finanțării pentru bursele elevilor, desființarea toaletelor publice și refuzarea construirii unui centru pentru copiii cu sindromul Down, ș.a.”, „sfidarea oricărei limite a bunului simț, prin plecare în concediu de odihnă în plină stare de alertă instituită chiar la solicitarea sa, simulând buna administrare a sectorului pe rețelele de socializare” și „solicitarea nejustificatăde a prelungi starea de alertă în Sectorul 1 al mun. București, fără a fi preocupat de rezolvarea concretă a problemelor care persistă din cauza neglijenței acestuia și pentru a-și ascunde incapacitatea conducerii administrației publice locale”.

Potrivit documentului, protocolul nu constituie o alianță electorală pentru alegerile locale parțiale desfășurate ca urmare a succesului referendumului, însă poate constitui o bază de negociere în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...