Provocările majore ale României pentru 2024: Infrastructură, finanțare și viziune

Publicat: 05 iul. 2024, 08:55, de Vlad Stefan Orjan, în TEHNOLOGIE , ? cititori
Provocările majore ale României pentru 2024: Infrastructură, finanțare și viziune

Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române de Smart City (ARSC), a discutat în exclusivitate pentru Ziarul Puterea despre cele trei mari provocări pe care România le are în față pentru 2024: infrastructura, sursele de finanțare și viziunea pe termen lung. „Prima provocare majoră este infrastructura precară pe multe segmente. Avem nevoie urgentă de modernizări,” a subliniat Dumitrașcu.

El a evidențiat nevoia de a repara infrastructura existentă, oferind exemplul școlilor care încă au toaletele în curte. „Este imperativ să investim în infrastructură de bază pentru a oferi condiții decente,” a spus acesta.

eduard dumitrascu

Cea de-a doua provocare este legată de înțelegerea și accesarea surselor de finanțare disponibile. „România are acum acces la numeroase fonduri europene și internaționale, dar trebuie să știm cum să le utilizăm eficient,” a explicat Dumitrașcu. El a avertizat că fără o utilizare corectă a acestor surse, țara noastră riscă să piardă oportunități esențiale de dezvoltare.

În final, Dumitrașcu a subliniat importanța unei viziuni clare pentru viitor. „Trebuie să avem un ochi mereu către viitor și să înțelegem încotro se îndreaptă lumea. Smart City nu este doar despre prezent, ci și despre anticiparea nevoilor viitoare ale comunităților,” a concluzionat președintele ARSC.