PSD a început iar să colinde pe la ușa DNA

Publicat: 19 dec. 2022, 14:29, de Ion Teleanu, în OPINII , ? cititori
PSD a început iar să colinde pe la ușa DNA

PSD-ul condus de Marcel Ciolacu demonstrează pe zi ce trece că este doar o remorcă la căruța prezidențială a lui Klaus Iohannis. Însă, nu poate fi trecut cu vederea faptul că de fiecare dată, alianța la guvernare dintre PSD și PDL sau PNL a lăsat urme serioase în rândul social democraților.

După scurta guvernare PSD-PDL din 2008-2009, unii liderii PSD au luat drumul penitenciarului. Este cazul lui Adrian Năstase, Cătălin Voicu, Nicolae Mischie, Ion Stan sau Nicolae Vasilescu.

Ulterior, după ruperea USL-ului, în februarie 2014, alți lideri și baroni locali PSD s-au încolonat pe Știrbei Vodă în drumul lor spre beciul domnesc. Printre aceștia Miron Mitrea, Darius Vâlcov, Constantin Nicolescu, Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu sau Gheorghe Nechita.

După guvernarea Cioloș unde PSD-ul lui Liviu Dragnea a susținut ”guvernul meu” liberal, baronul de Teleorman a plecat direct către Rahova. La scurt timp după intrarea PSD la guvernare în cabinetul Ciucă, ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu a intrat în vizorul DNA fiind trimis în judecată în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu și instigare la permiterea accesului unei persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.

Ulterior, Adrian Chesnoiu a demisionat din funcția de ministru al Agriculturii și în locul său a venit Petre Daea care este martor în dosarul Chesnoiu. Dar marea captură a DNA este arestarea și trimiterea în judecată a baronului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, fostul tovarăș de haiducie al lui Liviu Dragnea.

Însă, la scurt timp după arestarea lui Bădălău s-a auzit zăngănit de cătușe și la liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea, a cărui secretară a fost reținută pentru trafic de influență. Zăngănitul de cătușe a început să se audă și în Timiș unde mâna dreaptă a lui Sorin Grindeanu, directorul de la CFR SA, Ioan Alexandru Simu, dă din greu cu subsemnatul la DNA.

Tot la Timiș s-ar putea auzi zăngănit de cătușe și la liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, ale două rude ale acestuia au obținut anul acesta, pe repede înainte, acesta 40 de contracte de consultanță IT pentru digitalizarea instituțiilor, de peste jumătate de milion de euro, prin PNRR și ITI Delta Dunării.

Așadar, ușurel dar sigur, DNA a început iar să fie colindat de liderii PSD. Și cum cam toți liderii PSD din ultimii 20 de ani, cu excepția lui Geoană, au ajuns pe la Rahova – Adrian Năstase și Liviu Dragnea, iar alții au semnat condica la DNA, cum a fost cazul lui Victor Ponta sau Valeriu Zgonea, viitorul PSD-ului lui Ciolacu, Stănescu, Firea și Grindeanu în era Iohannis se arată ”luminos” din Știrbei Vodă!