PSD amenință cu alegeri anticipate dacă președintele Iohannis nu acceptă rotația premierilor

România ar putea avea parte de alegeri anticipate anul viitor, dacă președintele Klaus Iohannis nu va accepta desemnarea unui prim – ministru din partea PSD, conform protocolului stabilit cu PNL. Anunțul a fost făcut de liderul social – democrat, Marcel Ciolacu.

Initat într-o emisiune la Antena 3, președintele PSD a discutat și despre varianta în care alegerile ar fi devansate.

„Anticipatele vor fi doar dacă această coaliție nu funcționează. Eu nu mai văd altă construcție care să ducă la stabilitatea necesară pentru asemenea perioadă. Eu cred că suntem oameni politici serioși și ne vom respecta cuvântul dat. Rotația va avea loc în mai. Președintele are atribuția de a desemna prim-ministrul, dar când e un acord public pe care îl știe și președintele nu cred că de această dată nu va desemna persoana pe care o decide PSD”, a transmis Ciolacu.

Întrebat dacă președintele țării a fost de acord cu rotația, liderul socil-democrat a spus că nu avea de că să-și expime acordul?

„Președintele Iohannis nu avea atribuții să decidă ce trec președintii PSD și PNL și UDMR în protocol. România ar putea intra într-o zonă de instabilitate și vom merge la anticipate”, a amenințat Ciolacu.

Întrebat ce se va întâmpla daca PSD vine cu propunere decisa în interiorul partiduluii președintele nu acceptă, Ciolacu a spus că ar fi inacceptabil:

„Am înțeles că s-au făcut multe lucruri anormale, dar cred că am intrat într-o altă epocă. Poate nu ar fi rău ca toți care am greșit să spunem și bunele, și relele pe care le-am făcut. Am început să facem pași serioși către normalitate, ar fi culmea să gândească cineva că am mai accepta vreodată așa ceva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole