PSD Prahova l-a contestat la tribunal pe baronul Iulian Dumitrescu! Degeaba

Publicat: 29 apr. 2024, 16:06, de Andrei Ceausescu, în POLITICĂ , ? cititori
PSD Prahova l-a contestat la tribunal pe baronul Iulian Dumitrescu! Degeaba

PSD Prahova a încercat să-l blocheze pe baronul Iulian Dumitrescu să candideze la șefia Consiliului Județean însă nu a avut sorți de izbândă. 

Organizaţia judeţeană Prahova a PSD a decis să conteste în instanţă decizia Biroului Electoral Judeţean de a accepta candidatura preşedintelui PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, pentru a-şi urma mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova. Motivul principal al contestaţiei a fost situaţia juridică a lui Dumitrescu, acesta fiind inculpat pentru corupţie şi având o interdicţie în curs de a-şi exercita atribuţiile de preşedinte al CJ Prahova.

Luni, Tribunalul Prahova a emis o decizie prin care a respins contestaţia, însă decizia nu este definitivă, potrivit informaţiilor furnizate de News.ro.

Dosarul în care PSD Prahova a contestat candidatura lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova a fost înregistrat la Tribunalul Prahova sâmbătă şi a fost soluţionat în cadrul unei şedinţe în următoarea zi lucrătoare. Luni, Tribunalul a emis o hotărâre prin care a respins contestaţia.

Hotărârea pronunţată de Tribunalul Prahova a respins cererea de contestare a legii electorale formulată de PSD Prahova împotriva Hotărârii nr. 42/26.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 31 Prahova, considerând-o nefondată. În plus, hotărârea a admis intervenţia lui Iulian Dumitrescu în proces și a menţinut decizia Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană.

În conformitate cu articolul 54 alineatul 4 din Legea 115/2015, PSD Prahova are dreptul să apeleze la Curtea de Apel Ploieşti în termen de 24 de ore de la pronunţare.

În ciuda situaţiei sale juridice, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, a depus săptămâna trecută semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat la conducerea CJ Prahova. El a justificat această decizie afirmând că doreşte să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii prahovenilor şi să le arate respectul.

Anterior, Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţeană nr. 31 Prahova a acceptat propunerea de candidatură a lui Iulian Dumitrescu pentru un nou mandat la şefia CJ, conform Legii 115/2015, care reglementează alegerile autorităţilor administraţiei publice locale.