PSD se vede la guvernare alături de liberali, PNL exclude însă acest scenariu

Fostul președinte al PNL, senatoarea Alina Gorghiu a declarat că partidul din care face parte exclude orice colaborare la guvernare cu social-democraţii. Reacția sa vine la declarația lui Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, care vedea posibil acest scenariu, dacă premierul ar fi fost social – democrat.

„Am citit o declaraţie a domnului Vasile Dîncu şi cred că e necesară o clarificare: Excludem orice colaborare la guvernare cu PSD. Explicaţia pe scurt:

–  În Parlamentul României există deja o majoritate sănătoasă, de dreapta, stabilă, în jurul PNL şi votată de români.

– PNL a desemnat în forurile statutare un prim-ministru liberal care a lansat un plan pentru reformele blocate până acum chiar de PSD!

– Premierul Cîţu a prezentat proiectul politic PNL2024 care prevede o continuitate a guvernării de dreapta, pe baza valorilor liberale, FĂRĂ PSD, pentru următorii 8 ani.

– Acest proiect politic va fi prezentat Congresului PNL.

– România are nevoie de aceşti 8 ani de liberalism – ca să aducă politici liberale în economie, să facă investiţii şi să schimbe mentalităţile. Din 25 septembrie, construim România liberală!”, a scris Alina Gorghiu joi pe Facebook.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, susținea la Radio Europa Liberă, că o colaboare ar fi posibilă.

„Nu exclud o guvernare cu PNL până în 2024, dar nu în condiţiile de acum, să fim tractaţi de locomotiva Cîţu sau de un alt premier liberal”, a afirmat Dîncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole