PSD și PNL, negocieri dure pentru schimbarea protocolului de guvernare

Scandalurile din ultima vreme dintre cele trei partide aflate la guvernare, dar în special dintre PSD și PNL, au ca miză schimbarea protocolului de guvernare la rotativa din 25 mai 2023.

Ce vrea PSD

Conform protocolului de guvernare, la rotativa din 25 mai 2023, PSD va numi premierul, ministrul Justiției și ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, iar PNL va prelua Ministerul Finanțelor, Ministerul Transporturilor și va impune secretarul general al Guvernului.

Numai că, potrivit informațiilor noastre, acest protocol de guvernare va fi din nou negociat pentru că ambele partide vor să se facă rocada și la alte ministere. Tot scandalul a pornit de la ministrul Investițiilor și Fondurilor Europene, Marcel Boloș, garantat și susținut de directorul SRI, Eduard Hellving, care nu vrea să plece de la acest minister, deși el este cel care a ratat PNRR în guvernarea Orban iar acum ne dă lecții despre …PNRR.

 De cealaltă parte, Sorin Grindeanu-PSD nu se dă dus de la Ministerul Transporturilor iar Cătălin Predoiu-PNL de la Justiției. Acum, PSD vrea să preia de la PNL Ministerul Afacerilor Externe pentru Titus Corlățean și cel al Energiei pentru Radu Oprea, dar și Ministerul Afacerilor Interne însă nu se știe exact cine va fi ministru.

Ce vrea PNL

De cealalată parte, PNL vrea să preia de la PSD, Ministerul Sănătății, Ministerul Apărării Naționale și Ministerul Agriculturii, dar se discută foarte aprins cine o să fie miniștrii la aceste ministere.

Totodată au mai fost și mai sunt discuții pentru schimbare miniștrilor și la alte ministere. PSD ar vrea să renunțe la Ministerul Economiei și cel al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, iar PNL ar vrea să scape de Ministerul Educației și cel al Antreperonoriatului și Turismului.

 Deocamdată, cert este că UDMR nu vrea să renunțe la cele trei ministere, dar că nici liderul PSD, Marcel Ciolacu, și nici șeful PNL, Nicolae Ciucă, nu vor să recunoască aceste jocuri de culise și aranjamente, că deh…să nu-l supere pe președintele Klaus Iohannis.

Citește și Chestorul Bogdan Despescu se visează ministru de Interne

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...