PSD solicită Ministrului de Interne să emită HG cu data alegerilor prezidențiale, după blocajul din coaliție

Publicat: 25 iun. 2024, 13:57, de Vlad Stefan Orjan, în POLITICĂ , ? cititori
PSD solicită Ministrului de Interne să emită HG cu data alegerilor prezidențiale, după blocajul din coaliție

Partidul Social Democrat cere ministrului de Interne, Lucian Bode, să emită o Hotărâre de Guvern (HG) cu privire la data alegerilor prezidențiale, în contextul unui blocaj apărut în cadrul coaliției de guvernare.

Într-o declarație de presă susținută marți la sediul central al PSD, purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu, a afirmat că liderii coaliției nu au reușit să ajungă la un consens privind data organizării primului tur al alegerilor prezidențiale. Romașcanu a subliniat că PSD așteaptă ca ministrul liberal de Interne să propună spre adoptare o HG care să stabilească data de 15 sau 29 septembrie pentru desfășurarea primului tur al scrutinului prezidențial.

„Este esențial pentru buna desfășurare a alegerilor și pentru asigurarea unei tranziții democratice corecte să avem o dată clar stabilită. Solicităm ministrului de Interne să acționeze rapid și să emită Hotărârea de Guvern necesară”, a declarat Lucian Romașcanu.

Acest apel vine pe fondul tensiunilor crescânde din coaliția de guvernare, unde diferențele de opinie privind calendarul electoral au generat incertitudine și îngrijorare atât în rândul politicienilor, cât și al electoratului. Emiterea unei HG cu data exactă a alegerilor prezidențiale este considerată un pas crucial pentru asigurarea unei pregătiri adecvate a procesului electoral și pentru evitarea unor eventuale disfuncționalități administrative.

Reprezentanții Ministerului de Interne nu au comentat încă solicitarea PSD, dar se așteaptă ca în zilele următoare să fie făcută o declarație oficială pe acest subiect.