PSD somează Ministerul Sănătății să prezinte detalii legate de vaccinurile anti-Covid 19

Social-democrații cer Guvernului să prezinte sumele cheltuite pentru achiziția dozelor de vaccin anti-COVID-19: „Afirmația ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, că astfel de informații ar fi <confidențiale> este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici”.

„Partidul Social Democrat solicită Guvernului să prezinte cetățenilor care sunt sumele cheltuite pentru achiziția dozelor de vaccin anti-COVID-19. Afirmația ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă, că astfel de informații ar fi <confidențiale> este inacceptabilă, având în vedere că este vorba de bani publici, colectați din taxele și impozitele plătite de cetățeni și că destinația acestor fonduri este de interes public”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații solicită Guvernului să prezinte contribuabililor români, în cel mai scurt timp, următoarele informații:

1) Câte doze din fiecare tip de vaccin anti-COVID-19 au fost contractate de Guvern și la ce preț total?

2) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost deja achiziționate până în prezent de Guvern și cât au costat în total?

3) Câte dintre dozele din fiecare tip de vaccin au fost administrate efectiv în România și câte au fost irosite ca urmare a utilizării necorespunzătoare sau a expirării termenului de garanție?

4) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost revândute către alte state și care a fost prețul total obținut?

5) Câte doze din fiecare tip de vaccin au fost donate altor state?

„În cazul în care Guvernul va refuza să răspundă, în mod transparent, la întrebările de mai sus, PSD va folosi toate căile parlamentare și juridice pentru a aduce adevărul în fața cetățenilor”, se menționează în finalul comunicatului.

Cheltuielile României cu vaccinul sunt, deocamdată, „confidenţiale”, a spus ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, în emisiunea OFF/On The Record pe Aleph News.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole